Зеленчук, който диетолозите ядат всеки ден - заради него са слаби и не се разболяват от нищо

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Зеленчук, който диетолозите ядат всеки ден - заради него са слаби и не се разболяват от нищо
19128
Снимков материал: pixabay.com
Зеленчук, който диетолозите ядат всеки ден - заради него са слаби и не се разболяват от нищо

Този изключително нискокалоричен зеленчук изобилства от влакна, които осигуряват по-дълго усещане за ситост и насърчават храносмилането, поради което особено се препоръчва на хора, които искат да се отърват от излишните килограми.
Алабашът е отличен източник на витамин С, така че с това укрепва имунитета, неутрализира действието на вредните, свободни радикали и забавя стареенето.

Успокояващ ефект върху сърдечно-съдовата система, тъй като намалява нивото на лошия холестерол в кръвта. Стабилизира нивото на захар в кръвта, така че се препоръчва при хипогликемия и диабет.
С редовна консумация на пресен алабаш намалява риска от поява на камъни в бъбреците, докато калият намалява високото кръвно.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft