8 Септември 2017
19128
Снимков материал: pixabay.com
Този изключително нискокалоричен зеленчук изобилства от влакна, които осигуряват по-дълго усещане за ситост и насърчават храносмилането, поради което особено се препоръчва на хора, които искат да се отърват от излишните килограми.
Алабашът е отличен източник на витамин С, така че с това укрепва имунитета, неутрализира действието на вредните, свободни радикали и забавя стареенето.
Успокояващ ефект върху сърдечно-съдовата система, тъй като намалява нивото на лошия холестерол в кръвта. Стабилизира нивото на захар в кръвта, така че се препоръчва при хипогликемия и диабет.
С редовна консумация на пресен алабаш намалява риска от поява на камъни в бъбреците, докато калият намалява високото кръвно.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари