Зеленчуци с пухкава азиатска панировка. Ще се влюбите в тях- вкусът им е убийствен (ВИДЕО)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зеленчуци с пухкава азиатска панировка. Ще се влюбите в тях- вкусът им е убийствен (ВИДЕО)
Зеленчуци с пухкава азиатска панировка. Ще се влюбите в тях- вкусът им е убийствен (ВИДЕО)
10519
Зеленчуци с пухкава азиатска панировка. Ще се влюбите в тях- вкусът им е убийствен (ВИДЕО)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Причините да се панира, вместо просто да се пържи са много, но най-съществената е, че продуктът остава сочен. Златистата коричка играе ролята на защитно покривало, което запазва добрите качества на подготвеното месо, риба или зеленчуци.

Ето азиатска рецепта за паниране, която е подходяща за зеленчуци.

Необходими продукти:

1 зелена чушка
1 червена чушка
½ тиквичка
3-4 гъби
1 морков

За панировката:

1 жълтък
300 мл. студена вода
¼ ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сол
5-6 кубчета лед
250 гр. брашно
150 мл. олио

Нарежете зеленчуците на лентички.

Следва направата на панировката.

В купа смесете студената вода и жълтъка. Разбийте си с тел и постепенно добавете брашното.

Когато тестото стане по-течно, сложете и кубчетата лед.

Целта е през цялото време панировката да е много студена, защото по този начин става много по-пухкава, ароматна и мека, когато се изпържи.

В тиган изсипете слънчогледово олио и го изчакайте да се сгорещи.

Потопете лентите от зеленчуците в панировката и веднага ги пуснете в тигана да се опържат.

Когато получат златиста коричка, са готови за похапване.

Loading the player...
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft