Зелен фасул с доматена заливка
8 Май 2012
7000
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1, 200 кг пресен зелен фасул (може замразен или стерилизиран)
100 мл растително масло
800 г пресни домати
1 стрък пресен чесън (2-3 скилидки стар)
няколко щипки суха мащерка (риган)
сол, черен пипер и захар на вкус
Изчистеният и измит зелен фасул (ако е пресен) се сварява в подсолена вода. Доматите, предварително обелени, се смилат или нарязват на дребно, посоляват се и се пържат в загрятото олио, докато се получи гъст сос, който се подправя с малко захар, чесън, сол и пипер на вкус.
Свареният зелен боб се поставя в чинии и се залива с приготвения доматен сос, поръсва се мащерка или риган.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари