Зелен фасул с кисело мляко
31 Юли 2012
31454
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 г зелен фасул
2-3 моркова
2 домата
1 глава лук
1 яйце
2-3 стръка пресен чесън
100 г кисело мляко
40 г краве масло
джоджен
сол
Лукът и морковите се нарязват на ситно. Задушават се в сгорещеното масло до пълно омекване. Прибавят се обелените и нарязани на ситно домати. След като се изпържат доматите се слага предварително задушеният в малко вода зелен фасул. Като се запържи и фасулът, съдът се отстранява от огъня. Прибавят се ситно нарязаният чесън, джоджен, сол, застройва се с разбитото с кисело мляко яйце, разбърква се и се поднася. По желание ястието може да се изсипе в тавичка, предварително намазана с мазнина, и да се запече в умерена фурна!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари