Зимата не можем без нея: мажа върху филийки, използвам за гарнитура или просто я хапваме с...
8 Август 2016
94427
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сигурно и вие затваряте патладжани за зимата. На нас са ни любими.
А тази рецепта е просто божествена - става за предястие, гарнитура или просто си го хапвате от бурканчето върху филийка!
Продуктите са достатъчни за 6 половинлитрови бурканчета.
Патладжанена икра:
Продукти:
5 домата
4 моркова
1 скилидка чесън
5 глави лук
1 червена пиперка
1,5 ч.л. сол
50 мл олио
Приготвяне:
- Измийте патладжана, отрежете дръжката и го разрежете на половинки, след което ги сложете върху хартия за печене и печете в продължение на 25 минути на 200 градуса.
- Измийте и обелете лука, чесъна, морковите, доматите, почистете семената от чушката и лютата чушк. Прекарайте обелените зеленчуци през месомелачка. Лука смелете в отделен съд.
- В тенджера загрейте олиото и запържете лука до златисто-кафяво. Добавете останалите зеленчуци и варете на слаб огън за 30 минути.
- Извадете патладжана от фурната, обелете и смелете. Добавете го към останалата част от зеленчуците, посолете и оставете да къкри още 30 минути.
Разпределете икрата в стерилизирани буркани, покрийте с метални капаци, обърнете бурканите и дръжте така, докато изстинат. Не забравяйте да оставите няколко супени лъжици от икрата, за да я намажете върху филийка хляб - божествено вкусно е!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари