Сочен, нежен, вкусен ябълков сладкиш с вкус на шоколад ! Удивително е, че досега не сме се сещали да ви го предложим. Съблазнителната комбинация на ябълки и ароматен шоколад е неустоима - както ще се убедите сами.
Зимен сладкиш Ябълки в шоколад
Продукти:
За тестото:
200 гр. масло
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 пак. ванилова захар
1,5 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
1 ч.л. канела
2 с.л. тъмно какао на прах
1/2 ч.ч. смлени ядки
1/2 ч.ч. коняк
2-3 ябълки
За глазурата:
100 гр. черен шоколад
3 с.л. гъста сметана
1-2 с.л. масло
Приготвяне:
Измийте, обелете и нарежете ябълките. Добавете нарязаните ядки (орехи или други) и ги залейте ги с коняка и разбъркайте.
Разбийте мекото масло със захарта и ванилията.
Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате след всяко добавяне. Добавете пресятото брашно и бакпулвера.
Прибавете канела и какао на прах, и разбъркайте. Накрая добавете отцедените от алкохола ябълки и ядки, и хубаво объркайте тестото.
Поставете тестото в намазнена тава за печене. Печете във фурна, загрята до 180 С за 35-40 минути. Охладете във формата.
Разтопете парченцата шоколад заедно със сметаната и маслото в микровълновата фурна. Разбъркайте до гладка смес.
Покрийте тортата с топла глазура и охладете.
Да ви е сладко!