Зимна манджичка в буркани - само отваряш и хапваш сладко-сладко. Потруди се сега, за да ти е вкусно през зимата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зимна манджичка в буркани - само отваряш и хапваш сладко-сладко. Потруди се сега, за да ти е вкусно през зимата:
Зимна манджичка в буркани - само отваряш и хапваш сладко-сладко. Потруди се сега, за да ти е...
246768
Зимна манджичка в буркани - само отваряш и хапваш сладко-сладко. Потруди се сега, за да ти е вкусно през зимата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Иска ли ви се понякога, връщайки се уморени от работа, просто да седнете на масата и да хапнете нещо питателно и вкусно? Без да трябва да висите още час-два на котлона, когато вече сте достатъчно уморени. Е, днес сме приготвили чудесна идея за подобни случаи - зимна манджичка в буркани .

За нея ви трябват обичайните летни зеленчуци, а ако се потрудите малко сега, ще си улесните живота през зимата - само отваряш бурканчето, топлиш съдържанието и вечерята е готова! Опитайте с няколко бурканчета от тази вкусна яхния с патладжани и сме сигурни, че ще правите и втора доза до есента:

Зимна манджичка в буркани

Продукти:

2 кг патладжани

1 кг червени чушки

700 гр.домати

700 гр.моркови

700 гр.лук

400 гр.ябълки

10 скилидки чесън

1 голяма връзка магданоз (копър)

250 мл слънчогледово олио

1 ч.л.смлян черен пипер

2 с.л.каменна сол

зимна манджа в буркани

Приготвяне стъпка по стъпка:

Всички зеленчуци трябва да се измият добре.

Нарежете чушките на малки парченца.

Прехвърлете ги в голяма емайлирана тенджера.

Нарежете рука на малки кубчета и го прехвърлете при чушките.

Настържете морковите на едро ренде и ги пуснете при другите зеленчуци.

Нарежете доматите на малки кубчета и ги добавете при другите продукти.

Патладжана нарежете на кубчета и хоп - в тенджерата.

Забележка: Ако се притеснявате, че патладжанът може да горчи, предварително го накиснете в солена вода, измийте и отцедете.

Ябълките нарежете на кубчета, добавете ги към останалите зеленчуци, след това прибавете сол и разбъркайте хубаво всичко.

След това добавете слънчогледовото олио и поставете тенджерата на печката на умерен огън. Веднага добавете ситно нарязания магданоз (може и копър), и разбъркайте.

Зеленчуците ще започнат да слягат в съда - да се "свиват". Ако не сте побрали всичко в тенждерата, сега е моментът да добавите останалите.

Задушавайте ги около 50 минути, така че хубаво да омекнат. Периодично разбърквайте манджичката.

5 минути преди да е готово, добавете нарязан чесън (можете и да го счукате/смелите) и смлян черен пипер. Смесете всичко, след което гответе още 5 минути.

Разпределете манджичката в стерилизирани буркани и затворете плътно със стерилизираните капаци.

Обърнете бурканите наобратно, покрийте с кърпа и оставете така, докато напълно изстинат.

След това прехвърлете в килера/мазето и съхранявайте там. 

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft