Люта зимна салата от патладжани и чесън - хит номер 1 за студения сезон! Що ракия изпива и що хляб изяжда - няма спиране!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Люта зимна салата от патладжани и чесън - хит номер 1 за студения сезон! Що ракия изпива и що хляб изяжда - няма спиране!
Люта зимна салата от патладжани и чесън - хит номер 1 за студения сезон! Що ракия изпива и що...
5021
Люта зимна салата от патладжани и чесън - хит номер 1 за студения сезон! Що ракия изпива и що хляб изяжда - няма спиране!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За разлика от популярните туршии, на зимнината с патладжани обръщаме незаслужено малко внимание! А този превкусен зеленчук разгръща целия си аромат и наситен вкус, щом го "подправиш" с каквото трябва! Днес ви предлагаме да опитате тази зимна салата с патладжани в буркан , която е едновременно и киселка, и пикантна и отваря вълчи апетит. Любимото мезе за чаша добре изстудена домашна ракия! Заповядайте - рецепта за Зимна салата от патладжани :

Зимна салата с патладжани в буркан

Продукти:

4 кг патладжани

10 големи домата

10 червени чушки

5 глави чесън

3 люти чушки по желание

1 чаша (от 200 мл) захар

2 супени лъжици сол

1 чаша олио

150 мл бял оцет 9%

Приготвяне:

Нарежете патладжана на кръгчета, наредете ги в тава и отгоре поръсете с малко сол. Оставете ги да престоят, докато се отцеди излишната течност, след това отцедете течността и оставете патладжана да изсъхне.

Останалите зеленчуци измийте добре, обелете, почистете чушките от семките и дръжките, след което ги нарежете на ситно и смелете.

В голяма тенджера се нареждат кръгчетата патладжан, отгоре се изсипва сместа от смлени зеленчуци, добавят се подправките и оцетът, след което се загрява до завиране на бавен огън.

Зеленчуците ще пуснат течност и затова трябва да се варят 30 минути, докато се изпари излишната течност. Не оставяйте течността да заври бурно, а само да къкри лекичко.

След това напълнете предварително стерилизираните и затоплени буркани с патладжаните и соса, затворете ги веднага с метални капаци и ги завийте с одеяло. Оставете ги така до другия ден, докато изстинат. След това ги съхранявайте на тъмно и хладно място.

зимна салата от патладжани

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft