250 грама кайма
3 малки картофа нарязани на малки кубчета
1/2 кафена чашка ориз
1 зелена чушка нарязана на ситно
2 дребни моркова нарязани на ситно
1/2 стрък праз нарязан на кръгчета
150 грама гъби нарязани на дребно
сол на вкус
черен пипер - прясно смлян, на вкус
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. риган
1 ч.л. целина - сушена
1 ч.л. магданоз - сух или 1 с.л. пресен
2-3 капки олио
1 литър зеленчуков бульон или вода
2-3 с.л. консервирани домати
Празът се задушава в няколко капки олио. Прибавя се и каймата и се разбърква с домакинска тел, докато каймата стане на трохи. Посолява се и се прибавят черния пипер и сухите подправки. Добавя се водата (бульонът) и зеленчуците (без доматите). Вари се около 35 минути, докато картофите се сварят добре. Малко преди да се отнеме от котлона се прибавят доматите.
Супата се консумира гореща.