ЗИМНА торта, която не се пече, но удря в земята даже торта Гараш! Само 3 съставки за този вкусов екстаз:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЗИМНА торта, която не се пече, но удря в земята даже торта Гараш! Само 3 съставки за този вкусов екстаз:
ЗИМНА торта, която не се пече, но удря в земята даже торта Гараш! Само 3 съставки за този вкусов...
171918
ЗИМНА торта, която не се пече, но удря в земята даже торта Гараш! Само 3 съставки за този вкусов екстаз:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори най-големите кулинари понякога изпитват желание да си починат от готвенето и да направят нещо много просто, но вкусно. Открихме за вас рецептата за страхотно лакомство , с което всяка домакиня може да се справи. Днес ще ви разкажем как да си направите домашен десерт , който не е необходимо да се пече. Тази Зимна торта е десерт, приготвен от обикновени овесени ядки.

Непечената торта, за която ще говорим днес, има някои безспорни предимства. Първо, може да се приготви много бързо и лесно. Второ, лакомството се нуждае само от 3 съставки. Освен може да се приготви както като цяла торта, така и като десерти на порции. Съветваме ви да приготвите деликатеса и така, и иначе, за да разберете кой вариант ви харесва най-много.

зимна торта

Зимна торта от три съставки

Продукти:

300 г овесени ядки

200 г черен шоколад

400 мл мазно кокосово мляко

Приготвяне:

Използвайте истински овесени ядкиза този десерт. Първо запържете нежните люспички в предварително загрят тиган. Разбъркайте овесените ядки с шпатула, за да предотвратите загарянето им.

2.

Запържете овесените ядки на умерен огън за 2-3 минути, докато покафенеят и станат приятни на вкус. След това веднага изсипете овесените ядки в дълбока купа.

3. След това смесете в тенджера кокосовото мляко и накълцания черен шоколад. За тази рецепта трябва да използвате мазно кокосово мляко, за да стегне добре тортата. Шоколадът трябва да се разтопи с млякото, като се разбърква с шпатула. Масата трябва да стане хомогенна.

разтопен шоколад

4. Изсипете горещата шоколадово-кокосова смес в овесените ядки. Разбъркайте всичко добре. Когато се смесят, овесените ядки ще започнат да набъбват и да абсорбират изтънчения вкус.

5. Постелете дъното на форма с диаметър 18 см с хартия за печене. Страните могат да бъдат намазнени с олио или застлани със същата хартия за печене. В оригиналната рецепта за целта е използвана силиконова форма.

6. Поставете овесените ядки във формата и загладете с шпатула. Пуснете формата на масата няколко пъти, за да излезе излишният въздух. След това поставете десерта в хладилника, за да стегне. Отнема 3-4 часа, но е най-добре да се държи през нощта.

шоколадова торта без печене

7. Извадете готовата торта от формата и украсете по ваш вкус. Например кокосов чипс и настърган шоколад или пресни плодове. Много е вкусна!

Нашият съвет

За по-деликатен и необичаен вкус към шоколадово-кокосовата маса може да се добави кора от лимон или портокал. Тортата ще бъде още по-вкусна. Между другото, изобщо не е необходимо да използвате кокосово мляко. Обикновена сметана също ще свърши работа. Най-важното е продуктът да съдържа достатъчно мазнини, за да стегне десертът.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft