Сладкишът никога няма да престане да бъде символ на домашния комфорт и нищо няма да изпълни къщата с аромат, какъвто може да направи печивото с ябълки . Ябълките в тестото му придават нежност и го правят уникално, а най-бързият начин да се уверите в това е да си направите пай . Една от най-простите рецепти, но не може да се каже, че е единствена по рода си.
Масленото тесто е с наситен кремообразен вкус и твърде подобно на това за мъфини. И определено ще е нещо РАЗЛИЧНО, Което не сте пробвали досега
Съставките
масло 250 g
захар 250 g
Яйце 4 бр
сол 0,5 ч.л.
сода или бакпулвер 1 ч.л.
Пшенично брашно 300 g
Ванилия 1 супена лъжица
ябълка 1 кг
Сок от лимон 2 с.л.
канела 1 ч.л.
Пудра захар на вкус
подготовка
Задайте фурната да се загрява и пригответе ябълките: обелете ги, нарежете сърцевините и нарежете на малки парченца. Поръсете плодовете с лимонов сок и разбъркайте
Пригответе тестото: смесете 250 г омекотено масло с двата вида захар и сол, разбийте. След това добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате.
Пресейте брашното в течната смес и омесете тестото. След това добавете ябълките и разбъркайте добре
Сложете тестото с ябълки върху лист за печене, покрит с намазан пергамент и печете 20-30 минути на 180 градуса. Когато тортата е готова, украсете я със захар за глазура по желание.
Не се нуждаете от дълбока форма, дори лист за печене ще бъде достатъчен. Обърнете внимание, че не е необходимо ябълките да се разнасят и да се заливат с тесто. Текстурата на ябълковия пай е мека, но доста гъста, така че трябва да бъде придружена от нещо леко, мляко, например заквасена сметана или сладолед. И последното нещо, което трябва да знаете за тази проста рецепта за домашно печиво : тя е не по-малко успешна с круши.