Златен кекс- есенното изкушение, без което нищо не е същото този сезон

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Златен кекс- есенното изкушение, без което нищо не е същото този сезон
Златен кекс- есенното изкушение, без което нищо не е същото този сезон
11374
Златен кекс- есенното изкушение, без което нищо не е същото този сезон
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Винаги свързвам златната есен с тиквите - ярко оранжево, ароматно, вкусно. Този здравословен продукт е божество за всяка домакиня. За уютни събирания с чай до камината пригответе най-нежния тиквен кекс. И всичко е толкова вкусно, сочно, ярко.

Имам много рецепти с тикви в готварската книга, но има и специална, която ще ви споделим. Който опита този кекс - казва, че никога не е ял толкова вкусна храна. Нещо повече, дори тези, които не харесват особено тиквата.

 

Тиквен кекс

Днес ще ви кажем как да си направите есенен кекс . Нежен аромат, магически ярък цвят ...

СЪСТАВ НА ТЕСТО

3,5 чаши брашно
1 ч.л. сол
3 ч.л. бакпулвер
500 г тиква
4 яйца
3 супени лъжици захар
1 ч.л. канела
0,5 ч.л.  карамфил
0,5 ч.л. смлян индийски орех
0,5 ч.л.  люта подправка
1 супена лъжица растително масло

 

СЪСТАВ НА ГЛАЗУРАТА

1 супена лъжица пудра захар
1-2 с.л. л. мляко

ПОДГОТОВКА

Първо трябва да приготвите тиквено пюре . Измийте тиквата, обелете и нарежете на малки кубчета. Сложете тиквените филийки върху хартия за печене, покрита с пергаментова хартия и печете във фурната за 25 минути до омекване.

Направете изпечената тиква с пасатор до състояние на пюре.

Пресейте всички сухи съставки в отделен съд: брашно, сол, бакпулвер и подправки.

В друга дълбока купа смесете яйцата със захарта. След това добавете растително масло и тиквено пюре. Разбъркайте добре.

След това внимателно и постепенно добавете сухата смес. Омесете тестото.

Намажете тавата за кекс с малко парче масло и поръсете с щипка брашно. Разпределете тестото равномерно върху формата. Моля, обърнете внимание, че излиза много тесто, така че формата е необходимо да е голяма. Или можете да разделите тестото на две части, да поставите на малки форми и да печете едновременно във фурната.

Печете кексчетата във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 60–75 минути до готовност.

Проверявайте тестото с клечка за зъби

 

За приготвянето на глазурата смесете пудра захар с мляко, разбъркайте добре. Залейте готовия кекс с глазура.

 Приятен апетит!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft