Златиста хрупкава баница на пънчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Златиста хрупкава баница на пънчета
945
Снимков материал: pixabay.com
Златиста хрупкава баница на пънчета

Само дори аромата на вкусно приготвена баница може да те накара да ти потекат лигите!

Необходими продукти:

  • 400 грама кори за баница
  • 250 грама краве сирене
  • 50 – 60 мл олио
  • 80 грама краве масло
  • 4 яйца
  • 250 мл газирана вода

Начина на приготвяне:

Върху работна повърхност поставям една кора за баница и намазнавам с малко олио, като се стремя да е равномерно. Поставям втората кора и отново намазнявам.

След това поръсвам равномерно с натрошено сирене. Навивам на руло и след това режа на две равни части. След това режа двете на общо 6 равни парчета.

Подреждам във форма за печене, покрита с хартия. Повтарям с останалите кори. Подреждам и тях във формата до нейно запълване.

В отделен съд разбивам яйцата. Добавям газираната вода и разбърквам. Поливам баница и върху всяко парче подреждам парчета краве масло.

Поставям в предварително загрята до 180 градуса фурна и пека за 40 минути или до златисто.

Извадете, поръсете с малко хладка вода и покрийте с хавлиена кърпа. Оставям за 3-4 минути, махам  хавлията и премахвам формата и хартията. Слагам в подходящ съд и поднасям.

За Вас това вкусно предложение приготви:

Светла Тончева

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft