Златна запеканка от тиквички, идеалната рецепта за лятна вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Златна запеканка от тиквички, идеалната рецепта за лятна вечеря
Златна запеканка от тиквички, идеалната рецепта за лятна вечеря
138586
Златна запеканка от тиквички, идеалната рецепта за лятна вечеря
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитните домакини знаят кои ястия да готвят през зимата и кои през лятото. Сезонните ястия са чудесен начин да разнообразите отегченото домашно меню и в същото време да освежите собствените си кулинарни умения.

Така например днешната ни рецепта е един от истинските летни ексклузиви. Гювечът от тиквички от млади тиквички е страхотно ястие за летните жеги. Максимални резултати с минимални средства и усилия.

Запеканка от тиквички златиста и вкусна

От гледна точка на лекар, има малко по-полезни зеленчуци от тиквичките . Колекцията от витамини и микроелементи, скрити в тези плодове, ще бъде от полза за всеки! Е, за хора, страдащи от заболявания на сърдечно-съдовата система, се препоръчва да преминат към естествена диета с тиква през лятото. Вкусно, здравословно и дори нискокалорично. Солидни плюсове!

Съставки

  • 500 г тиквички
  • 100 г сирене
  • 100 г брашно
  • 2-3 яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • копър
  • чесън
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Измийте тиквичките и ги настържете на едро ренде. Изпратете ги в дълбока купа. Внимателно и ефективно настържете сиренето, изпратете го и там. Направете същото и с чесъна.
  • Смесете настърганата тиквичка, сиренето, чесъна в дълбока купа. Към тях добавете брашното, яйцата, бакпулвера. Сол, черен пипер, добавете ситно нарязан копър. След това разбъркайте до гладкост.
  • Поставете получената маса в тава за печене. Внимателно изравнете повърхността на масата. Сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до зачервяване около 40-45 минути.
  • Това е всичко, първокласна запеканка от тиквички е готова. Горещо от топлината, най-добре се яде за вечеря. Е, от хладилника ще стане както за закуска, така и за обяд. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft