ЗЛАТНА ретро-рецепта за кремпита от старите готварски книги: с 2 л мляко и 14 жълтъка става разкошна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЗЛАТНА ретро-рецепта за кремпита от старите готварски книги: с 2 л мляко и 14 жълтъка става разкошна!
ЗЛАТНА ретро-рецепта за кремпита от старите готварски книги: с 2 л мляко и 14 жълтъка става...
8756
ЗЛАТНА ретро-рецепта за кремпита от старите готварски книги: с 2 л мляко и 14 жълтъка става разкошна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кремпитата е любимият сладкиш на всички любители на кремообразните десерти с вкус на ванилия. В интернет можете да прочетете безброй рецепти за приготвяне на този сладкиш, в най-различни варианти.

Днес обаче ви предлагаме нещо старо и златно - рецепта за кремпита от 1946 година , в която материалът не се пести, а вкусът е ненадминат! Ако вече сме ви заинтригували, ето продуктите за Автентична кремпита от 1946 :

Автентична кремпита от 1946 г.

Продукти: 

14 жълтъка

200 г захар

2,2 л прясно мляко

40 г желатин

3 пакетчета ванилия

400 г сметана на прах

500 г замразено бутер тесто

кремпита стара рецепта

Начин на приготвяне:

Естествено, нашите майки и баби са си приготвяли бутер тестото сами - ние обаче ще ви спестим тази продължителна процедура и ще използваме в рецептата готово замразено бутер тесто.

Бутер тестото се размразява и се разделя на две кори, които се изрязват според формата (30х40 см или подобна) и се изпичат до зачервяване.

Горната кора трябва да се държи извън хладилника до сервиране, иначе няма да стане хрупкава, а "твърда". 

За крема се смесват 14 жълтъка, 200 г захар, 1 литър мляко, три пакетчета ванилова захар и 40 г желатин и се разбъркват с бъркалка.

Варете крема на водна баня до сгъстяване - около половин час. Внимавайте да не преварите сместа, иначе ще стане на зърна. 

Докато свареният крем се охлажда, разбийте сметаната на прах с 1,2 л прясно мляко.Смесете охладения крем и сметаната, разбъркайте докато се смесят и изсипете крема във формата върху изпечената кора.

Отгоре разделете с нож кремпитата на 24 парчета (три по ширина и осем по дължина) и сервирайте с изрязаните "капачета" от другата неохладена кора. 

кремпита парчета

парче кремпита

Преди сервиране поръсете отгоре с пудра захар.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft