Стъпка 1
Маята се разтваря със захарта в топлата вода и се оставя да набъбне. През това време на слаб огън се загряват маслото и млякото, докато маслото се разтопи. Млечната смес се добавя към маята, а след това се прибавят брашното, захарта, солта и се замесва меко тесто. Към тестото се прибавят 2 ч.ч. от настъргания кашкавал и хубаво се омесва, така че кашкавалът да се поеме в тестото равномерно.
Стъпка 2
От тестото се оформя голяма топка и се оставя да втаса, докато нарастне поне двойно. Втасалото тесто се разделя на топчета и те се подреждат върху намаслена хартия за печене в голяма тава на разстояние. Кашкавалките втасват още 10 минути, след което се намазват със смес от яйцето, водата и останалия кашкавал. Пекат се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до зачервяване – около 15 минути.
Автор: lakomnik.bg