Златни великденски курабии по рецепта от баба - дъхави, хрупкави и траят със седмици:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Златни великденски курабии по рецепта от баба - дъхави, хрупкави и траят със седмици:
Златни великденски курабии по рецепта от баба - дъхави, хрупкави и траят със седмици:
14222
Източник: standartnews.com
Златни великденски курабии по рецепта от баба - дъхави, хрупкави и траят със седмици:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези традиционни великденски кубарийки са позабравени в последните години. Предпочитаме удобството на купешките сладки, но няма нищо по-вкусно от дъхави хрупкави домашни сладки с аромат на лимон! Ако скоро не сте опитвали тази рецепта от маминия тефтер, дне ще ви я припомним: Златни великденски курабии по рецепта от баба :

Златни великденски курабии

Необходими продукти:

5 яйца

500 гр.захар

250 гр.кисело мляко

1/2 ч.л.сода бикарбонат

250 мл олио

лимони - кората на 1/2 лимон

ванилия - 1 с.л.течна

брашно - около 1,3 кг

амонячна сода - 30 г

За намазване и поръсване:

1 жълтък

кристална захар

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода.

Добавете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода, като не спирате да бъркате.

Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто.

Разточете го върху набрашнена повърхност с дебелина около 1 см и изрежете с курабийки с различни формички - зайчета, пеперуди и т.н.

Подреждайте ги върху тава с хартия за печене, намажете ги с разбит жълтък и поръсете с кристална захар всяка.

Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft