Златни испански кюфтета - Прости съставки, неустоим вкус..бърза и лесна рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Златни испански кюфтета - Прости съставки, неустоим вкус..бърза и лесна рецепта
Златни испански кюфтета - Прости съставки, неустоим вкус..бърза и лесна рецепта
1018
Златни испански кюфтета - Прости съставки, неустоим вкус..бърза и лесна рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези златни испански кюфтета , известни като Patatas Huecas, са истинска наслада, приготвена от прости съставки, които ще ви зарадват със своята хрупкавост и невероятен вкус.

Перфектна за лека закуска или предястие, тази рецепта е лесна, бърза и неустоима. Ето какво ви трябва:

Необходими съставки:

За кюфтетата:
– 3 средни картофа
– 1 дафинов лист
– 1 яйце
– ½ чаша (120 мл) мляко
– 1 скилидка чесън, настърган на ситно
– 1 чаена лъжичка бакпулвер
– 1 чаша (120 г) брашно
– 2 супени лъжици ситно нарязан пресен магданоз
– сол и черен пипер на вкус

За пикантния сос айоли:

– ½ чаша (120 г) майонеза
– 1 скилидка чесън, настърган на ситно
– ½ чаена лъжичка люто пушен червен пипер на прах
– 1 чаена лъжичка лимонов сок
– 1 супена лъжица зехтин екстра върджин
– сол и черен пипер на вкус

Процедура:

Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета около 1,25 см.

Поставете ги в тенджера, залейте ги с вода, колкото да ги покрие, добавете дафиновия лист и сол.

Гответе на силен огън за 15-20 минути, докато омекнат (проверете с клечка за зъби). След това ги отцедете, отстранете дафиновия лист и ги изплакнете със студена вода.

Поставете сварените картофи в голяма купа и ги намачкайте с вилица или преса за картофи до получаване на гладка смес.

Добавете яйцето, млякото, настъргания чесън, бакпулвера, брашното, магданоза, солта и черния пипер. Разбърква се до получаване на гъсто, но не прекалено твърдо тесто.

(Ако е твърде гъсто, добавете малко мляко; ако е твърде рядко, добавете малко брашно.)

Загрейте олио в дълбок тиган на средна температура. Вземете две супени лъжици от сместа (колкото топка за голф) и внимателно я поставете в сгорещеното олио.

Пържете ги на порции, като внимавате да не препълните тигана, за около 5 минути от всяка страна, докато станат златисто кафяви. Извадете ги върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

В купа смесете майонезата, настъргания чесън, пушения червен пипер, лимоновия сок и зехтина. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Сервиране: Прехвърлете айоли соса в чиния за сервиране, около него подредете топлите кюфтенца и поръсете с малко пресен магданоз.

Насладете се докато са горещи и хрупкави!

Тези кюфтета са толкова вкусни, че ще искате да ги правите отново и отново – насладете се на испанския чар във всяка хапка! Подробности за процедурата можете да видите тук :

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft