Замесва се тесто от брашното, смесено със солта и захарта. Добавя се разтворената в малко хладка вода мая и се добавя останалата част от затоплената вода. Трябва да се получи меко тесто. Тестото се намазва с олио и се оставя 15 минути да втасва.
Щом се надигне, се премесва и се разделя на 10 равни части, оформят се топки и се намазват с олио, покриват се с кърпа и отново се оставят да постоят 15 мин.
Всяка топка се разтяга с ръка, натискайки от средата навън, след което се прехвърля върху тава, застлана с хартия за печене, намазва се с малко олио. Така приготвените питки се оставят отново да втасат в тавата 15 мин.
Докато тестото втасва, фурната се включва на 240 градуса. Втасалите питки се пекат в загрятата фурна. Готови са, когато хубаво се зачервят и хванат златиста коричка.
Златни питки
24 Март 2015
25889
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари