Златни пръчици със сирене БЕЗ МАЯ - бързи, стават много и не усещаш как изяждаш по 10!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Златни пръчици със сирене БЕЗ МАЯ - бързи, стават много и не усещаш как изяждаш по 10!
Златни пръчици със сирене БЕЗ МАЯ - бързи, стават много и не усещаш как изяждаш по 10!
1003
Източник: За Жената
Златни пръчици със сирене БЕЗ МАЯ - бързи, стават много и не усещаш как изяждаш по 10!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Тези вкусни сиренки са истинска магия! Опитахме ги на гости у приятелка и децата не спряха, докато не изядоха всички!" – разказва възхитената майка, която ни изпрати рецептата.

„Като диетолог препоръчвам домашно приготвени закуски за всяко семейство – прости, вкусни и много по-здравословни от закупените от магазина, които са пълни с добавки“, добавя Мария, диетолог с дългогодишен опит.

Тези домашно приготвени Златни пръчици със сирене без мая  са не само лесни за приготвяне, но са и богати на хранителни вещества – сиренето или изварата (по избор) добавят протеини и калций, докато маслото или свинската мас добавят здравословни мазнини за енергия.

За разлика от закупените от магазина закуски, които често съдържат изкуствени аромати и трансмазнини, тези пръчици са естествена и чиста закуска, идеална за всеки ден. Ето необходимите продукти:

Златни пръчици със сирене без мая

Необходими съставки:

  • 500 г брашно (за предпочитане пълнозърнесто или тип 500 за леко тесто)
  • 1 бакпулвер
  • 2 яйца (средно големи)
  • 400 г сирене фета или извара (по ваш вкус)
  • 250 г масло (или свинска мас за автентичен вкус, на стайна температура)

За намазване и поръсване:

  • 1 яйце
  • Малко сусам (или кимион по желание)

Приготвяне:

В дълбока купа смесете брашното, бакпулвера, яйцата, сиренето „(или изварата) и маслото.

Месете до получаване на компактно, меко тесто. Маслото със стайна температура ще помогне на съставките да се комбинират лесно.

Оформете тестото на топка, увийте го в стреч фолио и го оставете в хладилника за 30 минути. Това ще стегне маслото и ще улесни нарязването му.

Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина около 1 см. Нарежете го на дълги пръчици или използвайте формичка за интересни форми.

пръчици от тесто

Снимка: YouTube

Чукнете едно яйце и намажете пръчиците с четка. След това ги поръсете със сусам за допълнителен вкус и хрупкавост.

Загрейте фурната на 200°C. Поставете пръчиците в тава, застлана с хартия за печене, и изпечете до златисто жълто (около 15-20 минути, в зависимост от фурната).

соленки със сусам

Снимка: YouTube

златни пръчици със сирене

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft