Знаете ли какво е фабада и как се приготвя? Един различен начин да си приготвите боб
17 Октомври 2015
5556
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
боб - 300 г
кървавица - 200 г
колбас - 200 г
варено - пушена вода - 3 ч.ч.
бульон - 2 ч.ч.
лук - 1 бр.
чушки - 1 бр. червена
сол
Бобът се накисва за 6 – 8 часа в студена вода.
След това водата се излива, бобът се измива, залива се с бульон и вода и се вари до омекване. Нарязват се лукът, чушката и колбасът и се пържат в зехтин: първо лукът, след това чушката и накрая колбасът.
За 2 минути всичко се задушава и се изсипва в тенджерата с варения боб. Ястието се вари още 30 минути на слаб огън. Фабадата е готова, след като се сгъсти.
gotvach.bg
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари