Зрял боб с кайма на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Зрял боб с кайма на фурна
Зрял боб с кайма на фурна
admin
Добавена от: admin
41800
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Фасулът се накисва във вода и се сварява до почти готов вид, но без да се развари.
Лукът се нарязва и се задушава в олио.
Прибавя се каймата и се оставя да се запържи и тя.
Слага се свареният и изцеден фасул, обелените и нарязани домати (може да се заместят с домати от консерва или доматен сок).
Посолява се и се прибавят и останалите подправки на вкус.
Налива се около 1 ч.ч. вода и се оставя да заври.
Изсипва се в тавичка и се пече около 15-20 мин.
Когато е готово, се поръсва с настърган кашкавал и се слага във фурната само да се разтопи кашкавалът.

Забележка: Чубрицата и кимионът не са типични подправки за бял боб и за тези, които не са склонни да експериментират, остава традиционният джоджен или друга подправка по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft