Идеалната пица Капричоза

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Идеалната пица Капричоза
Идеалната пица Капричоза
admin
Добавена от: admin
32976
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 гр брашно
1 с.л. сол
2 ч.л. захар
1 суха мая
хладка вода за замесване на тестото
500 гр кашкавал
400 гр шунка
350 гр пресни гъби печурки
кетчуп - около 10 лъжици
пикантна лютеница - по желание (може и пикантен доматен сос)

Рецептата съдържа най-хубавото тесто за пица: хрупкаво отдолу, а сочно в горната част! 

Тестото се замесва от посочените продукти, като се добавя по малко вода, докато стане хомогенно, гладко и средно меко. Оставя се да втаса, така че да удвои обема си. Премесва се отново върху набрашнен плот, след което се разделя на 6-7 топки. Всяка топка се разточва на кръг (сравнително тънък) и се слага в набрашнена тавичка за пица. 

Тестото се намазва с кетчуп или лютеница (доматено пюре). Отгоре се нарежда първо шунката, нарязана на тънко. Наръсва се с нарязаните на филийки печурки. Поръсва се с настъргания кашкавал и най-накрая се ръси с риган (количеството е на вкус). 

Изпича се в загрята на 250 градуса фурна на най-ниската решетка на фурната. 

Най-важното е тестото да е тънко разточено, ппреди да се сложи в тавата. При изпичането то се надига до необходимата дебелина. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft