Идеалният тиквеник трябва да се топи в устата, като отхапеш. С тази рецепта няма как да го объркате:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Идеалният тиквеник трябва да се топи в устата, като отхапеш. С тази рецепта няма как да го объркате:
Идеалният тиквеник трябва да се топи в устата, като отхапеш. С тази рецепта няма как да го объркате:
87350
Идеалният тиквеник трябва да се топи в устата, като отхапеш. С тази рецепта няма как да го объркате:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тиквеникът е сред традиционните ястия, които поднасяме на Бъдни вечер . Трябва да е постен, както всичко друго на масата.

Днес ще ви научим как да го направите сочен и ароматен, така че гостите да си спомнят дълго вкуса му:

тиквеник с мед

Сочен тиквеник с мед и орехи

Продукти:

  • кори за баница - 250 гр.
  • тиква - 1 кг
  • орехи - 150 гр.
  • мед - 200 гр.
  • захар - 100 гр.
  • олио - 1 1/2 чаши
  • галета - 1 суепна лъжица
  • канела - 1/2 лъжица
  • лимон - 1 бр. (само сока

Приготвяне:

Нарязваме на едро ренде обелената и почистена от семките тиква. Слагаме я да се задушава на тих огън с малко вода около 5-6 минути. Отцеждаме я от водата и добавяме 1 чаша олио, след което отново я задушаваме до омекване. Добавяме половината мед, нарязаните орехи, галетата и канелата към охладената тиква. 

В намазнена тавичка подреждаме корите, като ръсим между тях с олио, а на две места разпределяме плънката. Пъхаме тиквата в загрята фурна и печем около 20-30 минути. 

Приготвяме захарен сироп от останалия мед и 250 мл вода, като го варим за около десет минути на умерен огън. След това дръпваме от огъня и добавяме лимоновия сок към него. Заливаме горещия тиквеник със студения сироп. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft