Търсите рецепта за перфектно тесто за пица, което същевременно да може да използвате и за чеснови хлебчета със сирене или кашкавал? Ето я вашата рецепта:
В голяма купа смесете: маята, меда/захарта и топлата вода. Разбъркайте добре и оставете за 10-15 минути, за да се активира маята и да започне да шупва. След това добавете солта, олиото и половината от брашното, слад което разбъркайте всичко добре.
Добавете останалото брашно малко по малко, докато получите желаната консистенция на тестото - меко, но да не залепва.
Когато тестото е готово, месете го още пет-шест минути. Много е важно да не пропуснете тази част.
Добре измесеното тесто се оставя в предварително намаслен съд да престои 1-2 часа, покрито с алуминиево фолио. Когато тестото втаса, може да го използвате за печива по желание - пица или кашкавалени хлебчета.
За кашкавалените хлебчета:
Включете фурната да се загрява на 250 градуса заедно с плочата за пица, а ако нямате такава, просто завъртете една голяма тава обратно и я поставете да се загрява във фурната.
Смесете разтопеното масло с нарязаната скилидка чесън и го оставете настрана.
Върху хартия за печене поставете тестото и с точилка го изтънете на кръг с диаметър около 30 см, след което намажете със смес от чесън и масло, и накрая поръсете обилно с моцарела и пармезан.
Заедно с хартията сложете тестото върху нажежената тава и печете 9-10 минути. Извадете тестото от фурната, оставете да се охлади 1-2 минути, след което го нарежете на парченца.