Нападаме ги още горещи от тавата! Пухкаво тесто, вкусна плънка и хрупкава сусамена коричка - идеалните хлебчета (ВИДЕО):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нападаме ги още горещи от тавата! Пухкаво тесто, вкусна плънка и хрупкава сусамена коричка - идеалните хлебчета (ВИДЕО):
Нападаме ги още горещи от тавата! Пухкаво тесто, вкусна плънка и хрупкава сусамена коричка -...
42023
Нападаме ги още горещи от тавата! Пухкаво тесто, вкусна плънка и хрупкава сусамена коричка - идеалните хлебчета (ВИДЕО):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Само ги вижте! Перфектно изпечени, с хрупкава сусамена коричка - направо ти иде да ги захапеш още от тавата! Това безспорно са идеалните хлебчета , а като прибавим, че са пълни с ароматен пълнеж, нещата стават още по-неустоими.

Като всяка уникална рецепта и тази си има своята "тайна съставка", а именно оцета - именно той прави хлебчетата вкусни и ароматни като от пекарна, че дори и по-добри. Опитайте тази рецепта при първа възможност!

сусамени хлебчета със сирене

Най-вкусните хлебчета със сусамена коричка

Продукти:

1 кг брашно

40 г прясна мая (1 кубче)

200 мл топло прясно мляко

200 мл топла вода

150 мл олио

2 супени лъжици оцет

1 ½ чаена лъжичка захар

1 ½ чаена лъжичка сол

За плънката:

200 г фино сирене

100 г сирене фета

100 г настърган кашкавал

Посолява се при нужда (ако сиренето не е солено)

За намазване:

500 мл вода

3 супени лъжици мед

300 г сусам +-

Приготвяне:

Натрошете маята, добавете млякото и захарта, разбъркайте. След това добавете олио, вода и четири чаши брашно. Посолете брашното и започнете да месите. Трябва да се получи по-рядко тесто, без бучки, след което продължете да добавяте брашно, докато оформите твърдо тесто.

Оставете да престои около 30 минути, след което го разделете на 16 по-малки части, всяка част омесете, оформете на топка и оставете да починат 5-10 минути, покрити с кърпа.

тесто разделяне

топчици тесто

С пръсти разстелете една топка до размера на чинийка (десертна), в средата се слага по лъжица от плънката, след което тестото се съединява отгоре, за да я затвори, и се затваря с притискане (гледайте видеото).

плънка със сирене

продълговати хлебчета

Потопете всяко продълговато хлебче във вода, смесена с мед, след което оваляйте обилно в сусам и наредете в тава за печене.

хлебчета със сусам

С кухненска ножица резнете всяко хлебче в средата, оформете разреза с пръсти, така че да се покаже сиренето.

хлебчета в тава

Пекат се в загрята фурна на 220 градуса, докато се зачервят добре.

сусамени хлебчета

Най-вкусните сусамени хлебчета със сирене!

Ето подробната процедура в долното видео:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft