Изглеждат сложно, но се правят лесно: Това са моите кейкчета, с които впечатлих дори свекървата
13 Октомври 2017
5643
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
за шоколадовата глазура
225 грама разтопен черен шоколад
за карамеления мус
120 грама кафява захар
3 яйчени белтъка
50 грама краве масло
2 супени лъжици течна сладкарска сметана
80 грама масло
70 грама захар
1 яйце
150 грама брашно
щипка сол
1 супена лъжица настъргани портокалови корички
Начин на приготвяне:
Пригответе кръгли силиконови формички, разтопете шоколада и намажете вътрешната им страна помощта на силиконова четка. Охладете за половин час, а през това време загрейте маслото в тенджера или тиган, разтопете захарта и налейте сметаната.
След като се карамелизира сместа, свалете от котлона и охладете.
Разбийте белтъците на твърд сняг и ги комбинирайте с карамела. Разбъркайте докато продуктите се смесят и разпределете крема в силиконовите формички. Охладете за половин час. През това време загрейте фурната на 190 градуса, а в купа смесете брашното, солта и портокаловите корички. Разбийте маслото, яйцето със захарта и комбинирайте двете смеси.
Пригответе тесто, разточете и изрежете кръгли формички, които да служат за основа на кейкчетата. Подредете ги в тава, застлана с лист пергамент и запечете за 20-25 минути. Охладете и подредете върху силиконовата форма. Обърнете внимателно върху чиния и по желание украсете с горена захар. Поднесете и се насладете на божествения вкус.
Разбийте белтъците на твърд сняг и ги комбинирайте с карамела. Разбъркайте докато продуктите се смесят и разпределете крема в силиконовите формички. Охладете за половин час. През това време загрейте фурната на 190 градуса, а в купа смесете брашното, солта и портокаловите корички. Разбийте маслото, яйцето със захарта и комбинирайте двете смеси.
Пригответе тесто, разточете и изрежете кръгли формички, които да служат за основа на кейкчетата. Подредете ги в тава, застлана с лист пергамент и запечете за 20-25 минути. Охладете и подредете върху силиконовата форма. Обърнете внимателно върху чиния и по желание украсете с горена захар. Поднесете и се насладете на божествения вкус.
Да ви е сладко!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари