Изглеждат умопомрачително, на вкус са изумителни! Тази френска рецепта ще ви накара да се влюбите в картофите отново!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Изглеждат умопомрачително, на вкус са изумителни! Тази френска рецепта ще ви накара да се влюбите в картофите отново!
Изглеждат умопомрачително, на вкус са изумителни! Тази френска рецепта ще ви накара да се влюбите...
30907
Изглеждат умопомрачително, на вкус са изумителни! Тази френска рецепта ще ви накара да се влюбите в картофите отново!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази френска рецепта ще ви накара да се влюбите в картофите отново. Кой би си помислил, че от толкова прости съставки ще се получи гурме ястие!

Французите приготвяли всички съставки за ястието у дома, но го носели да се изпече в близката пекарна - там приготвяли  картофите  във фурната заедно с хляба. Но не се притеснявайте, приготвени у дома, картофките Буланже  се получават не по-лоши!

Картофи "Буланже"

СЪСТАВКИ:

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Почистете и нарежете картофите на тънки филийки - дебели около 2 мм. Удобно е да го направите с помощта на обикновена белачка за картофи.
Нарежете и лука на тънки пръстени. Посолете и поръсете с черен пипер филийките картофи.
Буланже картофи
  • Намажете тавичка с масло - 20 грама за средно голяма тавичка ще са достатъчни. Подредете картофите на един слой, като ги застъпвате леко, след това - слой от лук и повторете още няколко пъти, докато свършат продуктите.
    Буланже картофи
  • Особено внимавайте с последния слой от картофи: трябва да изглеждат красиво, когато са изпечени. Залейте приготвените слоеве с горещ бульон, разбъркан с горещо мляко. Залейте картофите, като течността трябва да достигне най-горния слой на картофи, но без да го покрива. Най-горният слой преди печене залейте с разтопено масло - то ще осигури златисто-кафява коричка и приятен вкус на ястието.

    Покрийте формата с фолио и изпечете за 40 минути при 200 градуса. Тогава махнете фолиото е намалете температурата на 180 градуса. Печете ястието още 40 минути.
    Буланже картофи

  • Вече готовите картофки могат да се сервират топли с малко количество разтопено масло като сос. Много вкусно ще се получи, ако добавите към картофите ситно настърган чесън и пресни билки.
    Буланже картофи
  •  

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft