Изглеждаше ми супер сложно, докато не опитах: Сега сос Бешамел е просто детска игра, добавям го...
12 Август 2016
80347
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Бешамел - сос, който е изобретен във Франция. Отнася се към петте основни европейски базови сосове. Може да ви изглежда сложно, но в основата му са три продукта - масло, брашно и мляко. Вижте как сами да направите нежен и деликатен сос Бешамел, който после да добавите на любимите спагети или запеканка:
Продукти:
50 гр.
масло
500 мл прясно мляко
50 гр. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
по желание - настъргано индийско орехче
Приготвяне:
- Разтопете маслото в тиган.
- Добавете брашното и разбъркайте до гладка паста.
- Докато сместа кипне, бъркайте непрекъснато.
- След това постепенно налейте млякото, като отново разбърквате.
- Оставете соса да заври и да покъкри, докато се сгъсти.
- Добавете сол и черен пипер на вкус. Ако ви харесва вкусът, добавете и малко индийско орехче.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари