Изглежда царски, а може да го приготви и пълен профан в кухнята! Резултатът: шедьовър и на вкус, и на вид!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Изглежда царски, а може да го приготви и пълен профан в кухнята! Резултатът: шедьовър и на вкус, и на вид!
Изглежда царски, а може да го приготви и пълен профан в кухнята! Резултатът: шедьовър и на вкус,...
57206
Изглежда царски, а може да го приготви и пълен профан в кухнята! Резултатът: шедьовър и на вкус, и на вид!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има много видове сладкарски изделия , но тортата с право може да се нарече най-изтънчения от тях.

Никой не знае кой и кога точно е изобретил  десерта , но е известно, че Франция е модната диктаторка на всички видове сладости. Тя се превръща в една от първите страни, в които са били измислени всички основни компоненти на десерта: торта , желе , меренге , карамел , различни кремове . Сред многото десерти специално място заемат суфлетата и желираните торти .

Днес с удоволствие ще споделим с вас рецептата на един от най-вкусните френски сладкиши - желирана торта с плодове и сметана .

Съставки:

900 гр. течна сметана

300 гр.

захар

3 яйца

200 гр. брашно

3 портокала

3 мандарини

150 гр. банани

150 гр. ананас от консерва

50 гр. желатин

ванилена захар

1 ч.л. сода

Приготвяне:

  1. Разтворете желатина във вода, съгласно инструкциите. След 40 минути загрейте набъбналия желатин, докато се разтвори, но без да се вари. След това не забравяйте да го охладите.
  2. Разбийте яйцата, 100 грама захар, содата и брашното за блата. Изсипете тестото в намазнена и набрашнена тавичка и печете на 180 градуса за 15 минути.
  3. Докато се пече, почистете плодовете. Нарежете портокалите на филийки, ананаса и бананите - на кубчета, и мандарината разделете на резенчета.
  4. Разбийте сметаната с 200 грама захар, добавете ванилията и охладения желатин.
  5. Разпределете една трета от плодовете на дъното на форма с пръстен. Покрийте с половината от разрязания на две блат, а отгоре подредете втората третина плодове.
  6. Залейте всичко с крем.
  7. Поставете втората половина от блата. Останалите плодове подредете красиво отгоре.
  8. Покрийте тортата с фолио и поставете в хладилник. През нощта тя ще стегне и ще трябва само да я извадите от формата на сутринта. За да направите това, минете с остър нож по ръбчетата, внимателно отстранете пръстена и обърнете тортата върху подходяща чиния.

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft