Изкушение за малки и големи- домашно приготвена вафлена торта
9 Февруари 2016
7039
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
яйца - 4 бр.
масло - 350 г
ябълки - 1 бр.
брашно - 125 г
бакпулвер - 1 пак.
прясно мляко - 180 мл
канела - 1/2 ч.л.
бадеми - 50 г
ванилова захар - 1 пак
смокини - 4 бр.
Приготвяне на Домашна вафлена торта
Почистете ябълката и я настържете на едро ренде. Смесете 2 жълтъка със 100 г масло и 50 г захар.
Разбъркайте и добавете бакпулвера, настърганата ябълка, брашното, бадемите, бакпулвера и канелата.
Накрая прибавете белтъците, разбити на сняг и внимателно объркайте. От получената смес оформете кръгли вафли и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Необходимо е да предвидите по 3 вафли на порция.
Разбийте останалите две яйца с прясното мляко. Добавете 100 г захар, ваниловата захар и 250 г масло. Разбъркайте до получаването на пищен крем.
Намажете вафлата с крем, отгоре поставете резен смокиня, покрийте с друга вафла и повторете процедурата, после завършете с третата вафла. Охладете преди поднасяне.
Накрая прибавете белтъците, разбити на сняг и внимателно объркайте. От получената смес оформете кръгли вафли и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Необходимо е да предвидите по 3 вафли на порция.
Разбийте останалите две яйца с прясното мляко. Добавете 100 г захар, ваниловата захар и 250 г масло. Разбъркайте до получаването на пищен крем.
Намажете вафлата с крем, отгоре поставете резен смокиня, покрийте с друга вафла и повторете процедурата, после завършете с третата вафла. Охладете преди поднасяне.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари