Изкушение от изтока: Страшно мек и пухкав арабски кекс с невероятна шоколадова заливка
26 Януари 2016
174771
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими Продукти:
3 яйца
2 ч.ч. захар
2 ч.ч.
прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
50 гр. какaо
1 пакетче бакпулвер
2 ванилии
2 чаши и половина брашно
1/2 ч.ч. олио
50 гр. какaо
1 пакетче бакпулвер
2 ванилии
2 чаши и половина брашно
Начин на приготвяне:
1. С помощта на миксер разбийте яйцата със захарта.
2. Прибавете олиото и прясното мляко и разбийте отново за кратко.
3. Прибавете какаото и ванилиите и този път разбийте за по-дълго време, за да няма никакви топчици от какаото.
4. Отделете 1 ч.ч. от тази смес (тя ще е за отгоре).
5. Към останалата смес добавете пресятото брашно и бакпулвера и разбъркайте.
6. Печете в тава, покрита с хартия за печене до готовност.
7. Докато кекса се пече, в тенджера изсипете сместа, която отделихте и поставете на тих огън и при непрекъснато бъркане, изчакайте да се сгъсти.
8. След като извадите кекса от фурната, изчакайте да изстине, нарежете го и го намажете с готовия гъст крем.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари