Излапах 2 парчета! Добре че свърши, иначе щях да омета всичко: Старонемски ябълков сладкиш -...
16 Август 2016
16612
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Apfelkuhen в превод от немски означава "ябълков сладкиш/пай." Рецептата му е много проста, но вкусът ви пленява мигновено! След като го опитате, няма повече да искате да вкусите друг ябълков сладкиш: сочен, нежен и толкова ароматен ...
Старонемски ябълков сладкиш
ПРОДУКТИ:
- 250 гр. масло
- 20 гр.
ванилова захар
350 гр. брашно
250 гр. захар
1 пак. бакпулвер (15 гр.)
5 яйца
1 кг ябълки
0.5 ч.л. канела
щипка сол
пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
- Сложете в купа маслото, захарта, ванилията и счупете отгоре яйцето. Разбийте до гладка смес, добавете щипка сол. Смесете пресятото брашно и бакпулвера. Добавяйки по малко от брашното, омесете меко маслено тесто (трябва да се получи маса с кремообразна консистенция).
- Измийте ябълките, извадете сърцевината, нарежете на филийти, поръсете ги с канела и ги добавете към тестото. Разбъркайте добре.
- Покрийте формата с хартия за печене.
- Разпределете отгоре тестото с ябълки.
- Загрейте фурната на 200 градуса, пъхнете вътре формата и печете 40-45 минути до златистокафяво.
Охладете леко сладкиша и го поръсете с пудра захар. За тази цел използвайте фино сито. Ако искате да експериментирате, опитайте да приготвите сладкиша и с други плодове: сливи, праскови, кайсии ... Особено се получава вкусно, ако към тестото добавите и малко орехи.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари