Мойте Рецепти
За тестото:
4 яйца
150 гр. захар
1/2 бакпулвер
100 гр. брашно
8 супени лъжици вода
1 супена лъжица какао
За крема:
1/2 л прясно мляко
150 гр. нишесте
1 ванилия
200 гр. захар
100 гр. маргарин
За овалване и глазура:
100 гр. кокос
100 гр. тъмен шоколад
100 гр. бял шоколад
Разбийте белтъците със захарта, след което добавете брашното, какаото, водата и бакпулвера. Полученото тесто изпечете на 180 градуса около 30 минути. Оставете го да се охлади и с чаша изрежете "шапки" с размер по желание.
В млякото добавете захарта и ванилията и сложете на котлона. Когато заври, добавете разтвореното нишесте и варете крема до сгъстяване. Свареният крем трябва да се охлади, след което към него добавете разбития маргарин. Трябва да се смесят добре, за да се получи гладка смес без бучки.
Разрежете кръгчетата наполовина и ги слепете с по една супена лъжица от крема. Намажете равномерно и по ръбовете. След това ги оваляйте в кокос.
Готовите капи залейте с разтопен тъмен шоколад, а отгоре поръсете с пръски от белия шоколад. Оставете ги да изстинат и поднесете.