1 голяма тиквичка
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
5 печени червени чушки
10 яйца
100 мл прясно мляко
250 гр. бяло сирене
200 гр. крема сирене
3 супени лъжици гъсто кисело мляко или сметана
10-тина листенца пресен босилек
сол и черен пипер
зехтин
В 50-тина мл зехтин запържете тиквичките, предварително нарязани на дребни парченца. Заедно с тях запържете и чесъна, ситно нарязан. Сложете ги настрана да се охлаждат.
В същото количество олио запържете лука, нарязан на полумесеци и след като омекне, добавете чушките, нарязани или накъсани по дължина на ивици от около 3 см. И тях поставете настрана да се охлаждат.
Във всеки съд (с тиквичките и чушките) счупете по 5 яйца и добавете по 50 мл мляко. Посолете и добавете черен пипер на вкус и леко разбийте смесите с вилица.
От всяка смес изпържете по 3 омлета в малък тиган. За всеки омлет използвайте по около 2 с.л. зехтин.
Докато омлетите се охлаждат, пригответе плънката.
Натрошете сиренето с вилица, след което хубаво го объркайте с крема сиренето. Накрая объркайте и киселото мляко. Нарежете ситно босилека и го добавете в плънката.
Подредете тортата, като редувате омлетите с крема (поставяйте приблизително по 3 супени лъжици от плънката върху всеки омлет). Горния слой не се маже с крем.
Оставете омлет-тортата в хладилника, за да стегне хубаво, преди да я разрежете.