Ако имате риба под ръка и не я сготвите, това направо си е грях! На 100 грама продукт има повече от 18% протеин, пълна е с минерали и основни аминокиселини. И това е максимално вкусно с минимална мазнина. О, да, добавете към плюсовете малко количество кости и сравнително достъпна цена.
Затова и днес ще ви предложим най- добрата панировка с която рибата ви ще стане прелестна
съставки
риба 1 кг
Яйце 2 броя
лимон 1 брой
орехи 50 g
галета 50 g
Пшенично брашно 2 супени лъжици
Слънчогледово масло 4 супени лъжици
сол на вкус
Черен пипер на вкус
подготовка
Почистете рибата, отсечете главите, отсечете опашките (те могат да бъдат замразени и по-късно да се използват за направата на бульон примерно). Измийте останалите части и ги нарежете. Изцедете лимон, и го изсипете върху рибата, сложете черен пипер, сол на вкус. В малка купа разбийте яйцата с щипка сол.
Начукайте орехите в блендер, разбъркайте с галета. Потопете рибата първо в брашното, след това натопете в яйцата, след което ги оваляйте в ароматната смес от ядки.
Запържете рибата в добре загрят тиган с добавка слънчогледово олио. Поставете парчета върху хартиена кърпа, за да премахнете излишната мазнина.
Гарнирайте с копър, завършете палитрата с деликатен сос . Насладете се на храненето! Моля, споделете рецептата с приятели.