Изсипвам млякото директно в тестото и пека - нереална вкусотия с копринена мекота и божествен вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Изсипвам млякото директно в тестото и пека - нереална вкусотия с копринена мекота и божествен вкус!
Изсипвам млякото директно в тестото и пека - нереална вкусотия с копринена мекота и божествен вкус!
36822
Изсипвам млякото директно в тестото и пека - нереална вкусотия с копринена мекота и божествен вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ние от "За жената" обичаме кулинарните експерименти. Ето защо беше невъзможно да се подмине рецептата за такъв необичаен десерт . Въздушната баница с млечен пълнеж изненадва с оригиналната си технология на приготвяне. Един малък трик дава невероятни резултати. Кой е той? Нека разберем!

Преди да изпратите баницата (или млечният пай , каквото всъщност представлява) във фурната, разбитите яйца с мляко трябва да се изсипят между слоевете тесто. Тази смес напоява добре основата. В резултат на това има усещането, че не ядете тесто, а крем с безумно деликатна текстура .

Класическата рецепта не включва захар. Ако искате да направите баницата по-сладка, препоръчваме да добавите малко кондензирано мляко или плодово пюре към млечната смес. Така вкусът ще се получи още по-интересен!

Баница с млечен пълнеж

Продукти:    

7 гр. сол

350 мл вода

550 гр.

пшенично брашно

4 яйца

350 мл прясно мляко

1 с.л. царевично нишесте

90 гр. масло

Приготвяне:

Във вода се разреждат 0,5 ч.л. сол. Добавете пшенично брашно и омесете гладко тесто. Поставете го в дълбок съд и го покрийте със стреч фолио. Оставете за 20 минути.

гладко тесто пай

Разточете тестото. Разделете го на две части. Разточете първото парче на кръгла кора, малко по-голяма от размера на формата, в която ще печете пая. Намажете го със 75 г омекнало масло. Поръсете с грис. Изсипете тестото в намаслена тавичка, като оформите борд. 

тесто за пай

След това разточете втората част от тестото. Поставете го отгоре, като също прищипете краищата, но не до самия край. В отделна купа разбийте яйцата с 2 щипки сол и прясното мляко.

разбити яйца с мляко

Повдигнете леко ръба на горния пласт тесто и изсипете получената смес. Прищипете внимателно краищата. 

пай, пълнен с мляко

Намажете баницата с размекнато масло. Пъхнете я във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 40 минути.

баница с млечен пълнеж

Апетитната млечна баница е готова! Изчакайте да изстине малко. 

След това нарежете десерта на порции, поръсете го с пудра захар, украсете с листа мента и сервирайте. 

Невероятно вкусно е!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft