Не всеки сезон на пазара можем да намерим всичко, което ни хрумне. Макар че замразените продукти не са полезни, колкото пресните, понякога това е най-лесният и изгоден начин да се радваме на плодовете и зеленчуците през цялата година. Купуването на продукти извън сезона им, налага внасянето им от далечни държави. А това въздейства отрицателно върху околната среда. Понякога, храната изминава хиляди километри преди да се окаже на масата ни. Това със сигурност е свързано с доста емисии на парникови газове, емитирани по време на транспортирането им и неизменно се отразява на цената им. Няколко основни правила за лесно замразяване и запазване качествата на продуктите : Ето и някои храни , които не са особено приятни след замразяване и е желателно да се консумират пресни : Зеле, целина, краставици, кресон, маруля, сготвени макарони, спагети или ориз, майонеза, пържени храни.
1 Декември 2011
22048
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари