Вегетарианка ще се окаже най-добрата любителка готвачка в България тази година. Това е гордостта на бургаските кулинари – Севда, която доскоро е работела като циркова фотографка в чужбина.
Севда не е сред най-атрактивните участници във втория сезон на шоуто за майстори готвачи. Тя от години не яде никакво месо, но няма проблем да готви превъзходно този любим на много българи продукт. Тя се справя перфектно и с агнешките котлети, и със свинските ребърца, и с пуешкото, и с телешкото. И разполага с едно допълнително предимство – за разлика от повечето в „Мастър Шеф“ разбира от вегетарианска кухня, пише "Всеки ден".
Това е идеята на продуцентите да налеят пари във вегетариански ресторант, каквито в момента са страшно модерни в цял свят, а в България също набират популярност. Заради този последен писък в кулинарната мода Севда била най-удачният избор за победител.
Още с влизането си в шоуто тя обяви, че освен да докаже колко е добра в кухнята, иска да използва участието си, за да си помогне в събирането на средства за ин витро процедура. С мъжа си Никола мечтаели за дете и се прибрали в България именно за да правят изкуствено оплождане. У нас то е далеч по-евтино, отколкото зад граница, а със 100 бона в джоба Севданяма да има никакъв проблем да го плати.