1. Преди да започнете да приготвяте тестото, включете фурната на 190 градуса.
2. Бананите се обелват и нарязват на кръгове. Слагат се на дъното на тавичка с диаметър 26 см, предварително намазана с 2-3 капки олио.
3. Яйцата се разбиват на пяна със захарта, след което към тях се добавят останалите съставки.
4. Сместа се излива върху бананите и се поставя да се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса около 15 минути. Оставя се да се охлади, след което се обръща върху подходяща чиния, така че бананите да дойдат от горната страна.
5. На слаб огън поставете захарта да се разтопи, а сметаната загрейте отделно. Когато захарта се карамелизира, дръпнете настрана и постепенно добавете сладката сметана при непрекъснато разбъркване. Върнете тенджерата на огъня и бъркайте на тих огън, докато карамелът получи известна плътност - около 10-ина минути. Дръпнете настрана и добавете вътре маслото, след което объркайте добре, за да получите хомогенна смес. Оставете карамела да се охлажда.
6. Разбийте сметаната на прах със студеното мляко. Половината от карамела смесете с разбитата сметана.
7. Върху обърнатата торта първо поставете карамела, след което - карамелизираната сметана. Поставете в хладилник да стегне тортата и да се съединят вкусовете.
Забележка:
Добре е да печете върху намазнена хартия за печене.
От сметаната на прах ви трябват около 4 пакетчета, зависи колко е грамажът им.
При сглобяването може да използвате и пръстен, за да не изтече карамелът.