Ако са ви омръзнали традиционните хлебчета и питки , днес сме подготвили нещо специално за вас! Тези царевични хлебчета с кашкавал и масло са толкова вкусни, че няма да успеете да ги сложите в чинията - ще се разграбят директно от тигана! Отвътре са мекички заради разтопения кашкавал, а коричката хрупа приятно. Ето рецептата за тези изумителни царевични питки с кашкавал :
Царевични питки с кашкавал
Продукти:
300 гр.царевично брашно
200 гр.кашкавал (или друго полутвърдо сирене)
1 яйце
200 мл газирана вода
1 скилидка чесън (може и без нея)
1,5 ч.л.бакпулвер
масло за пържене
Приготвяне:
Разбийте яйцето и добавете газираната вода.
След това постепенно добавете брашното, смесено с бакпулвера, и забъркайте гъсто тесто.
Настържете кашкавала на едро ренде в тестото.
Изстискайте скилидка чесън в тестото и разбъркайте добре.
Изпържете питките в разтопено масло от двете страни на слаб огън под капак.
Поднесете ги задължително горещи!