Изядох 3 парчета, преди да разбера какво е! А дори не обичам черен дроб. Е, това е по-крехко от...
20 Септември 2016
1426638
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Черният дроб - субпродукт с изключително висока хранителна стойност. Той е чудесна алтернатива на месо и дори в някои случаи го превъзхожда в вкус и хранителни качества. Пресният говежд или телешки черен дроб е достъпно и популярно средство за повишаване на нивото на хемоглобина в кръвта.
Днес сме ви приготвили рецепта за истински деликатес. Дори и да не обичате дроб, щом го опитате, ще промените мнението си!
Как да изпържим правилно черния дроб
СЪСТАВКИ:
- 600 гр.
телешки черен дроб
1 яйце
3 скилидки чесън
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
0.5 ч.л. сода
1 глава лук
растително масло за пържене
царевично брашно за паниране
ПРИГОТВЯНЕ:
- Измияте черния дроб, подсушете го, отстранете жилките и нарежете на големи парчета.
- Пригответе маринатата: в купа разбийте яйцето със солта, захарта, содата за хляб и чесъна, прекаран през преса. Залейте с получената смес парчетата дроб и оставете да се маринова за около 2 часа в хладилника, а най-добре - за цялата нощ.
- Обелете и нарежете на полумесеци лука, след което го запържете в малко количество растително масло. Извадете върху плоча или дъска.
- Оваляйте всяко парче черен дроб в царевично брашно и поставете в загретия тиган от лука. Долейте малко олио и изпържете от двете страни до златисто-кафяво (в продължение на 3 минути от всяка страна).
- Когато черният дроб е равномерно изпържен, поръсете го с пържения лук, разбъркайте, покрийте с капак и оставете на слаб огън за още 5 минути. Проверете готовността, като разрежете едно парче. Ако няма розово вътре - значи е готово!
Всяко парче се топи в устата - мек, деликатен, ароматен, с уникална хрупкава коричка...
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари