![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Кората на филиите се изрязва и те се препичат на грил или фурна до зачервяване. Корите на хляба също се препичат, след което се стриват на трохи.
От водата и захарта се сварява захарен сироп (не много гъст) и се ароматизира с ванилията.
Запечените филийки се редят на един пласт в подходяща тавичка, като преди това се накисват за кратко в сиропа (но без да се разпадат). Отгоре се наръсват част от натрошените ядки и част от хлебните трохи. По желание може да се поръси и с канела, плодове от сладко и пр. - според предпочитанията. Върху плънката се реди втори пласт напоен в сиропа хляб. Останалото количество сироп се излива равномерно върху сладкиша. Най-отгоре се украсява с остатъка от ядките и хлебните трохи или по желание - със сметана, разтопен шоколад и пр.