Икономичен козунак без яйца
17 Април 2013
28411
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря с 1 с.л. захар, 1 с.л. прясно мляко и малко брашно. Слага се на топло на шупне. Захарта се разтваря в млякото и с останалите продукти, (като лимоновата кора е настъграна) и готовата мая се замесва тесто, което се слага на топло да втаса. След като удвои обема си, тестото се премесва леко (по желание към него се добавят нарязаните на ситно сушени плодове и ядки). Готовото тесто се разделя на 2 части, а всяка част на 3 парчета. Парчетата се разтеглят между дланите на ленти и се изплитат на плитки. Слагат се в намаслени тавички и се оставят на топло да втасат. След като тестото се надигне, се намазва с разбитото яйце и се поръсва с кристална захар. Пече се в предварително затоплена силна фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари