4 патладжана
2 глави лук, нарязани на тънки полумесеци
3 скилидки чесън, ситно нарязани или счукани
2 червени чушки, нарязани на продълговати парчета
1 домат, ситно нарязан
сол и черен пипер
ситно нарязан магданоз
Обелете патладжаните на ивици (като на снимката).
Посолете ги и оставете за 30 минути да се отцедят от горчивата течност. През това време направете плънката. В тенджерка загрейте олиото. В него пуснете лука и чушките да се запържат и омекотена. Добавете доматите, магданоза, чесъна и подправете със сол и пипер. Патладжаните избършете с кухненска хартия, намажете леко със зехтин и ги запържете от двете страни, докато получите красив златист цвят.
С лъжица извадете част от месото на патладжаните, не цялото, нарежете го на ситно и го поставете в плънката. Разпределете плънката равномерно във всички патладжани.
Подредете ги в тава за печене, намазана с масло, и печете във фурна, загрята на180 градуса около 30 минути, докато патладжаните са напълно готови.