Имам рецепта за меки и пухкави домашни ПОНИЧКИ: Приготвят се от 1 кг брашно, 600 мл мляко, 2 яйца, пудра захар и

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имам рецепта за меки и пухкави домашни ПОНИЧКИ: Приготвят се от 1 кг брашно, 600 мл мляко, 2 яйца, пудра захар и
Имам рецепта за меки и пухкави домашни ПОНИЧКИ: Приготвят се от 1 кг брашно, 600 мл мляко, 2...
648
Източник: За Жената
Имам рецепта за меки и пухкави домашни ПОНИЧКИ: Приготвят се от 1 кг брашно, 600 мл мляко, 2 яйца, пудра захар и
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отлична домашна рецепта за меки, пухкави и немазни домашни понички .

Рецептата ще бъде успешна дори за начинаещи. Най-хубавото е, че наистина не стават мазни, ако следвате всички стъпки в рецептата.

В резултат ще си хапнете до насита вкусни и пухкави Домашни понички с прясно мляко :

Домашни понички с прясно мляко

Продукти:

  • 1 кг обикновено брашно
  • 600 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 3 жълтъка
  • 2 пак. суха мая (или цяло кубче прясна)
  • 8 супени лъжици пудра захар
  • 1 ванилова захар
  • 8 супени лъжици масло
  • 100 мл ром
  • щипка сол
  • лимонова кора
  • олио за пържене

Приготвяне:

Първо захванете маята:

В 200 мл хладко прясно мляко добавете маята на прах и лъжица захар.

Разбъркайте и оставете да престои, докато маята удвои обема си.

Добавете останалото мляко, яйцата, жълтъка и останалата захар в по-голяма купа.

Разбъркайте.

Добавете рома, олиото.

Постепенно добавете брашното с щипка сол и настърганата лимонова кора.

Замесете меко тесто.

Поръсете с брашно и покрийте с кърпа.

втасало тесто за понички

Снимка: YouTube

Оставяме да втаса на топло за около 60 минути, прехвърляме върху дървена дъска, която сме поръсили с брашно (за да не лепне тестото).

изрязване понички

Снимка: YouTube

Оставете да почине малко.

Разточете тестото и с набрашнена формичка изрежете кръгове с диаметър 8 см.

Оставете ги да втасват още малко.

понички върху дъска

Снимка: YouTube

Добавете по-голямо количество олио в тенджера (поничките трябва да плуват).

В горещото олио пускаме колелцата, в които с пръсти правим дупка в средата (за да има място за сладко, мармалад).

пържене понички

Снимка: YouTube

Пържете до златисто от двете страни.

понички в тиган

Снимка: YouTube

Поставете ги върху салфетка, за да попие излишната мазнина.

понички върху салфетка

Снимка: YouTube

Поръсете готовите понички с пудра захар, сложете в ямките по една лъжица от сладко или мармалад по избор, за предпочитане домашен. или плодов мус.

Можем да украсим и с разбита сметана или настърган шоколад...

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft