Имаш ли 1 патладжан? Сготви го така и ще забравиш всички останали манджи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имаш ли 1 патладжан? Сготви го така и ще забравиш всички останали манджи:
Имаш ли 1 патладжан? Сготви го така и ще забравиш всички останали манджи:
7952
Имаш ли 1 патладжан? Сготви го така и ще забравиш всички останали манджи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предстои сезонът на патладжаните и днес ще ви дадем идея как да направите едно интересно и много вкусно руло в доматен сос от тях. Готови ли сте да опитате едно наистина различно и супер вкусно ястие с патладжани ? Тогава ви трябват още кайма, подправки и час свободно време, за да ги превърнете в шедьовър, достоен за Мастършеф! Ето рецептата за красивите и вкусни патладжани в кайма с доматен сос:

Патладжани в кайма с доматен сос

Продукти:

мляно месо (всякакво, за предпочитане говеждо) - 400 г;

пресен патладжан - 4 бр .;

лук - 1 бр .;

подправки на вкус;

сол и черен пипер - на вкус;

галета - 2 супени лъжици;

кашкавал - за пълнежа;

пресни подправки - за сервиране

1 белтък

За соса:

растително масло - 2 супени лъжици;

масло - 1 супена лъжица;

доматено пюре - 1 с.л.;

гореща вода - 400 мл;

пресен домат - 2 бр .;

чесън - 2 скилидки

Приготвяне:

Смесете каймата със ситно нарязан лук, подправки и сол на вкус, както и няколко супени лъжици галета. Омесете малко, покрийте я с фолио и сложете в хладилника за около 1 час.

объркана кайма

След това нека пригответе патладжаните. Измийте ги добре и ги сложете върху тавичка, покрита с хартия за печене. Направете в кората плитки разрези и ги пъхнете във фурна, загрята до 200 градуса за 15 минути.

печени патладжани

Извадете изпечените патладжаните от фурната, оставете ги леко да се охладят и след това ги обелете.

Разделете каймата на 4.

От всяка част оформете правоъгълен лист и сложете обелен изпечен патладжан отгоре. Направете разрез в патладжана, в който сложете няколко парчета кашкавал. Посолете, поръсете с черен пипер, а след това увийте всичко на плътно руло.

руло от кайма с патладжан

Получените рула намажете с разбит белтък и ги сложете във фурна, загрята до 200 градуса за 30 минути.

рула от патладжан

През това време пригответе соса. Първо загрейте растителното масло в тиган, към който след това добавете малко масло. Задушете доматеното пюре в тигана, след което добавете настъргания пресен домат и ситно накълцания чесън към него. Задушете още малко, след което добавете гореща вода. Оставете да покъкри малко, за да се сгъсти, и сосът е готов.

доматен сос

Извадете вече зачервените патладжани от фурната и ги залейте със соса. Пъхнете отново във фурната за около 20 минути, след което ястието е готово.

патладжанени рула в доматен сос

Поднесете готовите рулца поръсени с пресни подправки.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft