Имате стар хляб от вчера и не искате да го изхвърляте? Направете си омлет, ето как

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имате стар хляб от вчера и не искате да го изхвърляте? Направете си омлет, ето как
Имате стар хляб от вчера и не искате да го изхвърляте? Направете си омлет, ето как
14977
Имате стар хляб от вчера и не искате да го изхвърляте? Направете си омлет, ето как
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво правите със старият хляб, който вече е твърд и не става за ядене ? Да храним птиците е благородна кауза, разбира се, но не всички ние го използваме по този начин. Много от нас изхвърлят хлебни изделия и веднага отиват в магазина за пресни. И на следващия ден всичко се повтаря. Но днес ще ви предложим едно практично решение на проблема

Ввчерашният хляб може да се използва, за да се направи прекрасно вкусна солена торта пълнена със сирене и домати. Това ястие се приготвя само за 30 минути, а цялото семейство ще бъде доволно. А да не говорим, че ще и спестите някой лев

 

съставки

хляб 700 g

Яйце 2 броя

пармезан 80 грама

мляко 300 ml

Зехтин 50 ml

Пилешки шунка или друг колбас по ваш избор150 g

Чери домати 10 бр.

 

Подготовка

Нарежете хляба на малки кубчета и го изсипете в дълбока купа.

рецепта със стар хляб
Добавете яйцата към хляба. Пипер и сол и подправки по ваш вкус. Настържете пармезана на финно ренде и сложете 40 грама в купата. Загрейте млякото. Да не се довежда до кипване. Изсипете го в хляба.  Смесете добре всичко.

бърза вечеря
Разделете тестото на две части и поставете едната от тях на дъното на тигана. Изгладете тестото 


Изрежете месото на филийки и го поставете върху тестото. Нарежете домати на 4 парчета и сложете върху месото. 

запеканка със стар хляб

Поръсете с риганче. Изсипете зехтин. Сложете още 40 грама пармезан като слой. Нарежете моцарелата на тънки филийки и поставете на пармезан. Използвайте останалата част от тестото като най-горен слой. 

стар хляб

вечеря със стар хляб
Поставете тигана с тортата на слаб огън. Запържете я до златисто кафяво. Вземете чиния и покрийте тортата. Внимателно обърнете тортата върху чиния и след това я изпратете отново в тигана, за да запържете от другата страна.


Извадете завършената торта от тигана и опитайте!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft