Имах дълго време любовна афера с един италианец и той ме научи как да си правя пица като тяхната- мама мия вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах дълго време любовна афера с един италианец и той ме научи как да си правя пица като тяхната- мама мия вкусотия!
Имах дълго време любовна афера с един италианец и той ме научи как да си правя пица като тяхната-...
16403
Имах дълго време любовна афера с един италианец и той ме научи как да си правя пица като тяхната- мама мия вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти


За тестото:
1,5 чаени чаши ръжено брашно
1 чаена чаша пшенично брашно
6 супени лъжици ленено брашно
1/2 чаена чаша олио
вода
щипка сол
2 чаени лъжици бакпулвер

 

За плънката:
300 грама кашкавал
400 грама гъби (в случая са използвани замразени печурки)
2-3 домата
200 грама почистени от костилките зелени маслини
За чесновия сос:
5-6 скилидки чесън
2 супени лъжици мащерка
по щипка черен пипер и сол
8 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:
Първо направете блата за пицата, смесвайки трите вида брашно, поставете щипка сол, бакпулвера, разбъркайте и налейте олиото в сухата смес. Разбъркайте още веднъж и постепенно налейте вода (около половин чаена чаша).

Тестото трябва да бъде с гъста еднородна консистенция и да не се лепи по ръцете.
Оформете като топка и разстелете в тава (върху лист пергамент) под формата на кръг с дебелина 8-10 милиметра.

Поставете във фурната за 5 минути при 160 градуса (целта е блатът да се изсуши).
Подгответе продуктите за плънката: кашкавала настържете, гъбите подсолете и изпържете в 2 супени лъжици олио за 5 минути.

Извадете основата от фурната и върху нея подредете половината от нарязаните на кръгчета зелени маслини и гъбите.

Чесновия сос направете, като пресовате или накълцате ситно скилидките, смесете ги с мащерката, добавете по щипка сол и черен пипер, налейте олиото и разбъркайте.

В ароматната комбинация изсипете 200-250 грама от кашкавала и равномерно покрийте гъбите и маслините с готовия сос.

Следват останалите маслини, доматени кръгчета и накрая поръсете с кашкавал.


Изпечете пицата за около 20 минути при 200 градуса и я поднесете гореща.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft