Имах едно пакетче кайма в хладилника, а кумовете звъннаха, че идват, тогава се сетих за тези хапки и запретнах ръкави

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах едно пакетче кайма в хладилника, а кумовете звъннаха, че идват, тогава се сетих за тези хапки и запретнах ръкави
Имах едно пакетче кайма в хладилника, а кумовете звъннаха, че идват, тогава се сетих за тези...
57254
Имах едно пакетче кайма в хладилника, а кумовете звъннаха, че идват, тогава се сетих за тези хапки и запретнах ръкави
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ще ви представим една подбрана рецепта за предястие с кайма от телешко месо , увито в бекон, която бързо и лесно можете да приготвите у дома!

Ако имате пакетче кайма в хладилника – считайте въпросът с вечерята за решен. Този полуфабрикат е истинско спасение, позволяващо ви бързо и сравнително евтино да нахраните семейството си.

Предлагаме ви да разширите асортимента си от рецепти с кайма! Ефектното предястие с интригуващо название “Буржоа във ватенка” е доста подходящо за топла вечеря ако се сервира с гарнитура.

Каймата за това ястие препоръчваме да е говежда или смес, тъй като беконът, който служи като “ватенка” е достатъчно мазен. С пълнежа можете спокойно да експериментирате: пържени гъби с добавена сметана, моркови по корейски, зелето също е доста подходящо. Ние го приготвяме с пикантни маслини и кашкавал. 

 

Необходими продукти:


. говежда кайма – 500 грама
. хляб на филийки – 100 грама
. лук – 1 глава
. маслини – 50 грама
. бекон – 150 грама
. олио – 1 супена лъжица
. сол – на вкус
. черен пипер (млян)- на вкус
. мляко – 150 мл.
. кашкавал – 50 грама


Начин на приготвяне:

1. Пригответе плънката. Ситно нарязаният лук сотирайте в растително масло и оставете да се охлади. Добавете нарязания на кубчета кашкавал и ситно нарязаните маслини.

2. Филийките хляб накиснете в млякото, изстискайте ги и ги смесете с каймата. Добавете сол и черен пипер на вкус. Също така можете да добавите любимите си подправки. Разбъркайте добре.

3. Разделете така приготвената кайма на 8 части-топки. Всяка топка сплескайте с ръцете си, за да се получи нещо като питка. В центъра на питките сложете по една супена лъжица от плънката и оформете като кюфте.

4. Всяко от така оформените кюфтета, увийте в лентичка бекон. Закрепете краищата с клечки за зъби. Поставете изделията в огнеупорна форма, а след това я сложете във фурната за 30 минути на 200 градуса.

Преди да сервирате, извадете клечките за зъби.

За да ви е по-лесно да оформяте кюфтетата от кайма, намокряйте ръцете си във водата: така смляното месо няма да полепва, а вашето ястие ще изглежда перфектно от всички страни. Сега разполагате с нещо, с което да изненадате гостите си на следващата вечеря или да зарадвате семейството си с оригинално блюдо.
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft